Nou curs , nous projectes…Ens iniciem en el camp de la robòtica!

Aquest curs els alumnes de 5è iniciaran un nou projecte de robòtica a l’escola gràcies al conveni de col.laboració amb la FUNDACIÓ SCENTIA de Lego.

La robòtica ens ajuda a potenciar les habilitats i competències dels alumnes, que  es veuen desenvolupades d’una forma efectiva degut a que  es plategen activitats que els alumnes han de resoldre com a reptes, en grup, aportant solucions elaborades entre tots els membres.

En aquest sentit l’escola es planteja integrar aquesta nova línia de treball a cicle superior i participarem a la First Lego League el proper mes de febrer a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

FIRST LEGO League (FLL) és un repte internacional que desperta l’interès dels joves per la ciència i la tecnologia.

FLL utilitza desafiaments temàtics per interessar els joves, de 10 a 16 anys, en la investigació, la resolució de problemes, i la ciència.

Els pilars del programa són els Valors FLL que emfatitzen l’aprendre dels altres companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.

Els participants a FLL :

  • Dissenyen, construeixen, proven i programen robots utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®.
  • Investiguen i resolen els mateixos desafiaments que els científics d’avui.
  • Apliquen conceptes de matemàtiques i ciències en la vida real.
  • Desenvolupen les habilitats i competències del s. XXI com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació.
  • Hi participen i es diverteixen en tornejos i celebracions en format esportiu.